Logo 2026Logo 2026Logo 2026Logo 2026
  • صفحه اصلی
  • بیماران
    • خدمات
    • راهنما
    • نوبت دهی آنلاین
    • دریافت جواب آزمایش
    • پذیرش آنلاین و نمونه گیری در محل
    • دانلود اپلیکیشن موبایل
  • همکاران
    • خدمات
    • راهنما
    • دریافت جواب آزمایش
  • آزمایش ها
    • بر اساس حروف الفبا
    • بر اساس بخش ها
  • پرسش و پاسخ
  • بخش های آزمایشگاه
  • درباره ما
    • تماس با آزمایشگاه
    • درباره آزمایشگاه
    • گالری عکس / فیلم
    • استخدام در آزمایشگاه
  • راهنمای نمونه گیری
دریافت جواب آزمایش
✕
اطلاع رساني جهت نمونه گيري صحيح
دستورالعمل جمع آوری مایع منی

دستورالعمل جمع آوری ادرار 24 ساعته

درصورت درخواست پزشک، به عنوان بخشی از روند مراقبت‌های پزشکی، نمونه ادرار خود را برای آزمایش جمع‌آوری کنید. تصمیمات مهم مربوط به روند درمان شما ممکن است کاملاً به نتایج دقیق آزمایش وابسته باشد. بسیار مهم است که از کامل بودن نمونه‌های جمع‌آوری‌شده اطمینان حاصل کنید؛ زیرا ناقص بودن نمونه می‌تواند منجر به نتایج گمراه‌کننده شود.

برای برخی آزمایش‌ها، محدودیت‌های غذایی و دارویی وجود دارد. در صورت تردید، پیش از شروع جمع‌آوری نمونه با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید. پیش از قطع مصرف هرگونه دارو، حتماً باید با پزشک خود هماهنگ کنید! در طول دوره ۲۴ ساعته جمع‌آوری نمونه، می‌توانید به میزان معمول مایعات بنوشید. اگر قصد دارید از منزل خارج شوید، حتماً ظرف جمع‌آوری نمونه را همراه خود ببرید.

 برخی از روش‌های جمع‌آوری ادرار نیازمند استفاده از ماده نگهدارنده هستند. در این موارد، مقدار کمی مایع از قبل در ظرف وجود دارد؛ لطفاً آن را دور نریزید و ظرف را نشویید. به هرگونه هشدار یا دستورالعملی که ممکن است روی بدنه ظرف ادرار درج شده باشد، توجه کنید.ماده نگهدارنده سمی و خورنده است. در صورت تماس با بدن، بلافاصله محل تماس را با آب فراوان و جاری بشویید. در صورت پاشیده شدن به چشم، چشم‌ها را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه با آب شستشو دهید و فوراً به پزشک مراجعه کنید.همواره ظرف را در مکانی امن و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.لطفاً ادرار را مستقیماً داخل ظرف اصلی نریزید. ابتدا ادرار را در ظرف استریل ادرار جمع‌آوری کنید و سپس با احتیاط آن را به ظرف اصلی منتقل نمایید. از آنجا که دقت اطلاعاتی که پزشک یا متخصص شما از این نمونه‌ها به دست می‌آورد به نحوه جمع‌آوری صحیح آن بستگی دارد، بسیار مهم است که ادرار را طبق دستورالعمل زیر جمع‌آوری کنید:کار را در زمان معمول بیدار شدن از خواب آغاز کنید.در آن لحظه، ادرار کنید، آن را در توالت تخلیه نمایید و زمان دقیق را یادداشت کنید. اکنون مثانه و ظرف شما خالی است. فرآیند جمع‌آوری ادرار از همین لحظه آغاز می‌شود. لطفاً تاریخ و زمان را روی برچسب ظرف، در قسمت مربوط به «تاریخ و زمان شروع» یادداشت کنید.تمام ادرار دفع‌شده در طول شبانه‌روز (۲۴ ساعت) را جمع‌آوری کنید و کار را با دفع ادرار در همان ساعتِ دقیقِ صبحِ روز بعد به پایان برسانید. باید این نمونه نهایی را نیز به ظرف اضافه کنید تا فرآیند جمع‌آوری کامل شود.ظرف نمونه را در فواصل بین دفع ادرار، در جای خنک، دربسته و دور از نور نگهداری کنید.زمان دفع آخرین نمونه ادرار نباید بیش از ۵ تا ۱۰ دقیقه با زمان شروع جمع‌آوری در روز قبل اختلاف داشته باشد. این لحظه پایانِ جمع‌آوری است. لطفاً تاریخ و زمان را روی برچسب ظرف، در قسمت مربوط به «تاریخ و زمان پایان» یادداشت کنید. ظرف حاوی نمونه ادرار ۲۴ ساعته را حداکثر طی مدت یک ساعت به آزمایشگاه تحویل دهید.لطفاً اطمینان حاصل کنید که درب ظرف محکم بسته شده است. متأسفانه در صورت نشت ادرار در حین انتقال، نمونه جمع‌آوری‌شده نامعتبر تلقی شده و آزمایش انجام نخواهد شد. اگر به هر دلیلی، بخشی از ادرار دفع‌شده در طول این دوره ۲۴ ساعته در ظرف مخصوص جمع‌آوری ریخته نشود و طبق دستورالعمل تحویل نگردد، نتیجه آزمایش دقیق نخواهد بود و ممکن است لازم شود مراحل جمع‌آوری ادرار را تکرار کنید.ممکن است ارائه‌دهنده خدمات درمانی شما درخواست انجام بیش از یک آزمایش ادرار را داشته باشد. اگر آزمایش‌ها به مواد نگهدارنده متفاوتی نیاز داشته باشند، باید نمونه ادرار را در دوره‌های زمانی ۲۴ ساعته جداگانه جمع‌آوری کنید. برای هر دوره ۲۴ ساعته جمع‌آوری ادرار، یک ظرف جداگانه به شما داده خواهد شد.ساعت تحویل نمونه به آزمایشگاه از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۱۸ غروب می باشد.

شرایط بیمار برای جمع آوری نمونه ادرار 24 ساعته جهت آزمایش  V.M.Aبیمار از سه روز قبل، از مصرف قهوه، شکلات، موز، چای، کافئین، شربت سینه، (گایا کلات)، وانیل و از مصرف داروهایی که موجب تغییر این آزمایش می شود (نظیر داروهای فشار خون) با نظر پزشک معالج خودداری نمایید.
شرایط جمع آوری نموه ادرار 24 ساعته و Random برای آزمایش Oxalate ادرار:
توجه به موارد زیر ضرورت دارد:
2 الی 3 روز قبل از جمع آوری نمونه ادرار از مصرف زیاد مواد غذایی که دارای ویتامین C از جمله مرکبات تازه (مانند لیموشیرین، پرتقال، گریپ فروت، لیمو شیرین، اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی) خودداری کنید.
قرص ویتامین C،تا 2-3 روز قبل از جمع آوری نمونه ادرار مصرف نشود.

بیشتر بدانید ...

27 اسفند 1402

راهنما آزمایش پاپ اسمیر


مطالعه کنید
27 اسفند 1402

راهنمای رعایت ناشتایی


مطالعه کنید
27 اسفند 1402

راهنمای جمع آوری نمونه کشت ادرار خانمها


مطالعه کنید
27 اسفند 1402

دستورالعمل کشت ادرار آقایان


مطالعه کنید
27 اسفند 1402

دستورالعمل جمع آوری مایع منی


مطالعه کنید
27 اسفند 1402

اطلاع رساني جهت نمونه گيري صحيح


مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =

آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی بقراط آزمایشگاه مرجع شرق تهران

آدرس: تهران - خیابان پیروزی - روبروی خیابان پنجم نیروی هوایی

ساعت کار: شنبه تا پنجشنبه: ۶ صبح الی ۲۰ - جمعه ها : ۷ صبح الی ۱۲:۳۰ ظهر

تلفن: ۰۲۱۷۲۵۰۷ ، آدرس ایمیل : : info@Boghratlab.com

دستورالعمل جمع آوری ادرار 24 ساعته
دریافت جواب آزمایش
  • دریافت جواب آزمایش
  • نوبت دهی آنلاین
  • پذیرش آنلاین و نمونه گیری در محل
  • دانلود پارسی لب
  • 021-72507
  • instagram

ساعت کار آزمایشگاه: از ساعت 6 صبح تا 20 شب و روزهای جمعه از ساعت 7 صبح تا 12:30 ظهر